Kelderdichting specialist

Expert in oplossen van vochtproblemen

Door - admin

Hoe je veranda vochtvrij houden?

Een veranda is bedoeld om droog en comfortabel te zijn, maar vocht en veranda’s gaan vaak niet goed samen. Een gebrek aan waterdichtheid is echter niet altijd de oorzaak van vocht in een veranda. Het is van cruciaal belang om voldoende verwarming en ventilatie te hebben om je veranda vochtvrij te houden.

Hoe je veranda vochtvrij houden?

Om het hele jaar door van je veranda te genieten, is verwarming essentieel. Dit kan worden gedaan met een lucht-lucht warmtepomp, elektrische verwarming of door extra radiatoren aan te sluiten op de bestaande verwarmingsketel. Op deze manier creëer je een comfortabel klimaat vergelijkbaar met de rest van je huis.

Ventilatie is een absolute noodzaak in een veranda! Zelfs als je de veranda goed verwarmt, bestaat het risico op vocht in de vorm van condensatie. Om dit te vermijden, is het essentieel om voldoende ventilatie te hebben. Dit kan eenvoudig worden gedaan met geïntegreerde ventilatieroosters.

Als er geen ventilatie is om het vocht uit de lucht te verwijderen, zal de luchtvochtigheid condenseren op koudere oppervlakken, zoals de profielen en ramen. In dit geval is er niets mis met de waterdichtheid van de veranda, profielen of ramen. Het is essentieel om de nodige ventilatie te hebben om condensatie te voorkomen.

Het risico op condensatie neemt toe met een hogere luchtvochtigheid. Als je bijvoorbeeld veel planten in je veranda hebt of als je er de was droogt, is voldoende ventilatie nog belangrijker.

Bij imella.be wordt altijd voldoende aandacht besteed aan verwarming en ventilatie bij het bouwen van een veranda. Beide zijn onmisbaar voor een droge en comfortabele veranda.

Nieuwe veranda plaatsen?

Bij Willems veranda’s is het belangrijk dat elke constructie elk type weer aankan. Kwaliteit wordt bepaald door de duurzaamheid van elke constructie. Door alles zelf te maken behouden we  daarmee de 100% kwaliteitscontrole over een project. Want per slot van rekening is een strakke moderne veranda, tuinkamer, pergola of woon of zaakuitbreiding een investering voor het leven!