Kelderdichting specialist

Expert in oplossen van vochtproblemen

Door - admin

Energie vergelijken om goedkoper uit te komen

Het is wellicht iets waar jij nooit aan denkt: het energie vergelijken. Hoogst waarschijnlijk betaal jij namelijk te veel voor je energie- en gasrekening. De leveranciers verlagen steeds hun prijzen, dus als jij al een tijdje geen overstap hebt gemaakt, dan betaal jij waarschijnlijk een zeer oude en vooral hogere prijs. Door een overstap te maken ga jij dus minder betalen en waarschijnlijk pak jij ook nog wel een mooie kortingsactie mee.

Hoe vergelijk ik de verschillende leveranciers?

Je zoekt een goede en betrouwbare vergelijkingswebsite uit. Let er hierbij op dat deze site
onafhankelijk is en dus niet is opgezet door een leverancier zelf. Vervolgens vul je de
gevraagde gegevens in: meestal je postcode en het verbruik dat je verwacht te maken in het komende jaar, en dan komen de opties voor jou vanzelf in het scherm. Deze verschillen dus op basis van waar je woont en hoeveel je verbruikt.

Hoef ik dit maar 1x te doen?

Als je nou echt ervoor wil zorgen dat je nooit teveel betaalt, is het handig om vaker de
leveranciers van energie en gas te vergelijken. Aangezien de prijzen blijven dalen kan het zo zijn dat je na enkele maanden toch weer teveel betaalt. Daarom is het slim om te blijven
vergelijken. Zo loop jij altijd voorop in het weinig betalen voor je energie en gas.

Hoe zit het met kortingsacties?

Vaak krijg je ook een korting bij het maken van een overstap. Deze geldt dan bijvoorbeeld
alleen voor de eerste paar maanden. Dit is voordelig, maar dus alleen voor de korte termijn. Daarom is het vaker overstappen nou ook zo handig, want daardoor pak je vaker van die kortingsacties mee. Dit zijn dus allemaal trucjes om zo min mogelijk te betalen voor je energierekening, je bespaart dus geld zonder echt veel te hoeven doen. Heerlijk toch.